2 Eylül 2015 Çarşamba

Kendin yap (Diy)

Merhabalar ; Hemen hemen her kızın evinde saç kurutma makinası, düzleştiricisi, maşası saç fırçaları olduğuna eminim hatta bazılarımızda (mesela ben)  yok ince maşasıydı kalın maşasıydı derken kuaför salonlarını aratmayacak ekipmana sahibiz. Hal böyle olunca da dağınıklık kaçınılmaz oluyor.
 Babamın orda burda gördüğü saç maşaları ve aradığı zaman bi türlü bulamayıp söylendiği saç kurutma makinası için çözümü kızım şu odana çivi çakayım ona as şunları demesiyle beynimden aşağı kaynar sular döküldü. Bi çözüm bulmalıydım hem şık hem pratik bişey ben dee çok içime sinen ve bütün dağınıklığımı toparlayan bu kutuyu yaptım. Gelelim nasıl yaptığıma



Öncelikle bu kutuyu (adını tam olarak bilmiyorum)  bahouse dan aldım. Bu şekilde kullanmayacağım için boyayıp süslemem gerekiyordu. Oradaki görevlinin de yardımıyla uygun boyalardan istediğim lila rengini aldım. Üzerine peçeteden şekiller yapıştırmak için dekupaj tutkalı, cila ve fırça da aldıktan sonra eve geldim.

Hayatımda hiç bu tarz bi çalışma yapmadığım için kutuyu mahfedicem diye epey korktukça sonra youtube dan bununla ilgili videolar izlemeye başladım. Elimiz fırça tutuyor çok şükür düz   boyayı hepimiz yaparız da o dekupaj?  Peçete deki deseni kutunun üzerine aktarma kısmı biraz sıkıntı. Burada da imdadıma blogger arkadaşım Aycanın youtube'daki videoları yetişti. (aycanhayatadair) Kendisi dekupaj ı bütün ayrıntılarıyla anlatmış izleye izleye yaptık bizde bişeyler. Daha sonra evde sim olamadığı için üzerine simli ojeyle pırıltılar yaptım fotoğrafta çok belli olmasa da çok güzel parlıyor yakından :)
Sonuç olarak ortaya böyle birşey çıktı. Ben yaparken çok eğlendim belki siz de yapmak isterseniz diye de hemen yazısını yazdım. 
 Kendi el emeğinle  yaptığın birşeye bakmak bile insana mutluluk veriyor.
 Banyomda prizin altındaki köşeye astım. Artık hepsi elimin altında ev halkı mutlu, ben mutlu, dağınıklık yok daha ne olsun :) 

Beni instagram dan takip etmek isterseniz orada da mavipembehuydurbende adıyla bulunuyorum. 
Yazımı okuyan herkese kocaman öpücükler :_*



2 yorum:

  1. gerçekten süper bi fikir dağınıklıktan kurtulmak için :) eline sağlık çok cici olmuş:)

    YanıtlaSil